Cistella de la compra (0)   Accedir   Registrar-se   Contacte

El nostre blog

Jun 5th

Habits saludables - Menjars deliciosos

Publicat per Eva Baqués | 0 Comentaris

La Dra. Lluisa Ferrerós comença avui una col.laboració amb l'equip de QUE SA QUE BO. Com a part de la nostra missió i filosofia d'empresa, la doctora ferrerós, psicòloga infantil, Directora de la unitat de Psicologia clínica i parental de CLINICA DIAGONAL i autora entre molts llibres de Pórtate bien, Enséñale a aprender, ens escriu avui sobre hàbits saludables a l'hora de menjar i la seva importància en la vida dels actuals infants i futurs adults. Per a més informació sobre la Dra. Ferrerós, podeu consultar http://www.metodoferreros.com

Estant en una pizzeria , no vaig poder evitar seguir la conversa que tenien a la taula del costat, uns pares joves amb dos fills de tot just 3 i 5 anys aproximadament. Els estaven preguntant menú en mà :

- Què voleu per menjar? Espaguetis? Quina salsa voleu? Napolitana ? O carbonara? Amb o sense formatge ? Pizza?

Els nens els miraven sense saber que contestar, atònits, es van posar a plorar i van acabar muntant una rebequeria de categoria. Eren passades les 9 del vespre i semblaven cansats . Normal , ells només volien sopar i anar al llit .

Aquesta situació cada vegada més habitual , ens planteja una gran qüestió : D'una banda volem que els nostres fills tinguin el seu propi criteri i personalitat , però per un altre hem de tenir clars els avantatges i inconvenients d'aquest tipus d'actituds paternes .

Creieu que és necessari que els nens tan petits triïn el que volen per sopar ? Possiblement encara no els toca tenir aquesta responsabilitat . Si fos per ells , es passarien el dia menjant " xuxes", pasta o pizzes .... i la fruita i la verdura oblidades!

Però , nosaltres sabem que això no és sa per a ells i per això ens hem de preocupar dels seus hàbits alimentaris des de molt petits i hem de preparar els seus menús de forma equilibrada. Els capritxos han de ser un extra : a l'hora de berenar dels divendres, o quan hi ha una ocasió especial, no de forma habitual .

Quan els pares/mares ens plantegem que preparar per sopar ens assalten molts dubtes de vegades temors , de si els alimentem bé , si mengen suficient, si tindran totes les vitamines, si no els estem convertint en uns petits capritxosos

L'hora de dinar, és en moltes llars temut, bé perquè més que menjar engoleixen o bé perquè res no els ve de gust . Tots els extrems són perillosos. La recerca de l'equilibri alimentari requereix de pautes educatives, rutines diàries i hàbits saludables instaurats quan són petits.

Aquí teniu uns quants " trucs " que us serviran per anar pel bon camí :

• Planificar els menús per a cada setmana , evitar improvisar.

• Seguir una rutina amb la mateixa seqüència cada dia , això els aporta seguretat: 1r bany , després sopar i al llit.

• Posar la taula i recollir els plats són un joc per compartir entre tots

• Implicar-los en la preparació, que us ajudin en tasques senzilles tals com, batre els ous, amassar una pizza o preparar un pastís .

• Evitar que el menjar es converteixi en motiu de xantatge emocional : "Si fas això et faig el que vols per sopar " o "si calles d' dono un caramel "

• Menjar en família : així aprenen per imitació a provar diferents aliments.

Durant els àpats, s'aprenen moltes coses: a provar diferents sabors, a mantenir una conversa, a esperar el torn, a compartir . Els hàbits saludables són per a tota la vida i com més aviat comencem millor .

Cal anar a comprar amb ells al mercat que vegin, que toquin, que coneguin els diferents aliments que existeixen. Que no pensin que els préssecs són el tetra-brick de suc ??, perquè mai hagin vist un, com el cas d'Andrea una nena de ciutat que no sabia que eren una fruita rodona i vellutada , perquè mai l'havia provat, només coneixia el nom pels sucs . Això ens dóna una pista de la importància de conèixer de primera mà els productes d'on vénen , intentar preparar els sucs de forma natural .

És important tenir en compte que els nens aprenen per imitació : Si de petits s'han habituat a menjar de manera sana , aquesta serà la seva referència per a la seva vida d'adults .

Desenvolupat per Playinteractive